Το EMS προέρχεται από τα αρχικά του αγγλικού όρου Electrical uscle Stimulation, που σημαίνει ηλεκτρική διέγερση των μυών ή όπως είναι πιο γνωστό στο ευρύ κοινό ηλεκτρομυοδιέγερση.
Η ηλεκτρομυοδιέγερση είναι η πρόκληση συστολής των μυών με τη χρήση ηλεκτρικών παλμών και συχνοτήτων.
Ως εκ τούτου, ουσιαστικά πρόκειται για τεχνολογία η οποία επιφέρει μυϊκή σύσπαση μέσω ηλεκτρικών ερεθισμάτων.
Εάν αυτό γίνεται με το λεγόμενο ρεύμα διέγερσης (δηλαδή ρεύμα χαμηλής συχνότητας), τότε αναφερόμαστε αποκλειστικά σε τεχνολογία EMS, κατά την οποία τα κινητικάνεύρα διεγείρονται και τελικά οδηγούν σε σύσπαση των μυών.
Το ρεύμα διέγερσης δημιουργείται από μια συσκευή και παρέχεται μέσω ηλεκτροδίων που τοποθετούνται πάνω στο δέρμα στις μυϊκές ομάδες που θέλουμε να διεγείρουμε.
Τα ηλεκτρόδια είναι ειδικά μικρά «μαξιλαράκια», που καλύπτουν τις μυϊκές ομάδες που θέλουμε να επιδράσουμε.
Το ηλεκτρικό ρεύμα διέγερσης μιμείται το δυναμικό δράσης που προέρχεται από το κεντρικό νευρικό σύστημα, προκαλώντας τη σύσπαση των μυών Έτσι ασκείται κάθε επιμέρους μυς σε σημαντικά λιγότερο χρόνο και πολύ πιο έντονα και πιο συχνά από ότι με την παραδοσιακή άσκηση ή τις συμβατικές θεραπείες. Σε συνδυασμό με αερόβια προπόνηση, προάγουμε τη λειτουργικότητα της προπόνησης σε πολύ υψηλά επίπεδα. Ένα απαλό και ευχάριστο ερέθισμα ενεργοποιεί το μυϊκό σύστημα σε όλο το σώμα. Με τη βοήθεια ειδικών προγραμμάτων και εφαρμογών επιτυγχάνετε τον επιθυμητό στόχο σε συντομότερο χρόνο και με λιγότερο κόπο ενώ η εύκολη και λειτουργική εφαρμογή των ηλεκτροδίων δίνει ελευθερία για εκτέλεση αερόβιας δραστηριότητας.
Πόση ώρα διαρκεί και τι κάνουμε κατά τη διάρκεια της συνεδρίας;Η συνέδρια χωρίζεται σε τρία στάδια. Το πρώτο είναι το αερόβιο που έχει ως αποτέλεσμα τη καύση λίπους ,την ενεργοποίηση του μεταβολισμού, καταπολέμηση κυτταρίτιδας καθώς και απώλεια βάρους. Το δεύτερο είναι αυτό που ονομάζουμε ΕΜS ( electric muscle stimulation ), όπου επιτυγχάνουμε πλήρη σύσφιξη ενδυνάμωση και αντοχή. Το τρίτο μέρος είναι η αποθεραπεία όπου οι μυς χαλαρώνουν.
Σε τι βοηθάει Είναι ένας ιδανικός τρόπος εκγύμνασης καθώς σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα πραγματοποιούμε μια προπόνηση που ξεπερνά τις 3 ώρες μιαςτυπικής επίσκεψης στο γυμναστήριο. Έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα σε«στέγνωμα» και σε σύσφιξη.
Το γεγονός αυτό καθιερώνει την προπόνηση σε συνδυασμό με μηχανήματα ηλεκτρομυδιέγερσης ως την πληρέστερη και αποτελεσματικότερη μορφή άσκησης για το ανθρώπινο σώμα.Η σύγχρονη αυτή μορφή προσωπικής γυμναστικής εγγυάται ένα ταχύτατο αποτέλεσμα που θα γίνει αντιληπτό από την πρώτη κιόλας συνεδρία